DDY Yayınları MBSTS Soru Bankası
DDY Yayınları MBSTS Soru Bankası

DDY Yayınları MBSTS Soru Bankası

Barkod : 9786059836111
DDY Yayınları MBSTS Soru Bankası
 MBSTS Sınav Sonuçları Ne İşe Yarar?
 
(MBSTS) Mesleki bilgiler seviye tespit sınav sonuçları, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan personelin, yer değiştirme-nakiller-hac-umre-yurt dışı görevlileri seçiminde vs. kriter olarak kullanılmaktadır.
 
2019 MBSTS Kitapları (DDY Yayınları)
 
DDY Yayınları olarak 10 kişilik bir ekiple yaklaşık 1 yıllık çalışmanın ürünü olan 2019 MBSTS Soru bankası ve 2019 Velhasıl MBSTS Konu Anlatımlı Hazırlık kitaplarımız çıkmıştır.

2019 MBSTS Kitapları, DDY Yayınları komisyonu tarafından hazırlanmıştır. Bu tür kitapların komisyon tarafından hazırlanmasının çok büyük avantajları vardır. Çünkü her bölümü yazan arkadaş diğer bölümleri yazan arkadaşlarla çaprazlama, kontrolleri gerçekleştirip kitapları baskıya o şekilde hazırlarlar. Böylece hem hatalar minimize ediliyor, hem de farklı gözlerle hazırlanan bölümler tekrar kontrol edilmiş oluyor.

2019 MBSTS Kitaplarını Hazırlayan DDY Yayınları komisyonunda kimler var?

Komisyondaki görev alan arkadaşların hepsi, İmam Hatip Liselerinde görev yapan, alanında uzun yıllar çalışmış, uzman Meslek Dersleri Öğretmenlerinden oluşmaktadır. Peki neden ilahiyat mezunu DKAB öğretmenleri değil de, İHL Meslek Dersleri Öğretmenleriyle çalıştık? Çünkü İHL Meslek Dersleri Öğretmenleri bahse konu olan bütün dersleri hem Önlisans derslerinde hem de İHL’deki derslerinde her yıl işlemektedirler. Dolayısıyla bu derslerle ilgili hem sınavlar yapıyorlar, hem konuları öğrencilere anlatıyorlar. Böylece sürekli kullandıkları bilgileri bu kitapta siz değerli diyanet personeline aktarıyorlar.
 
2019 MBSTS Konu Anlatım ve Soru Bankası Kitapları Hakkında Kısa Kısa
 
2019 MBSTS konu anlatımlı soru bankası ve 2019 MBSTS soru bankası kitaplarımız  ÖSYM sınav sistemine ve soru stillerine % 100 uyumlu olarak hazırlanmıştır. 2019 MBSTS Konu Anlatımlı Soru Bankasında, ÖSYM’nin belirlediği bütün kaynaklar tek tek taranmış, önemli bilgiler, tanımlar, ayetler, örnek olaylar vs. veriler konu anlatım kısmına başlık başlık alınmıştır. Dolayısıyla sınava girecek aday sadece MBSTS konu anlatım kitabımızdan çalışarak 2019 MBSTS Sınavına konu konu, başlık başlık hazırlanmış olacaktır.
 
2019 VELHASIL MBSTS Konu Anlatımlı Hazırlık Kitabının içeriği nedir?
 
Detaylı konu anlatımı ve soru bankası kitabı olarak hazırladık.
 
Metinler içinde verilen bilgileri, ilk bakışta görebilmeniz için;
- DİKKAT!
- BİLİYOR MUSUNUZ?
- ÖNEMLİ!
- KAVRAMLAR  şekline getirdik.
 
DİKKAT SINAVDA ÇIKABİLİR!” şeklinde çıkma ihtimalli sorular hazırladık. Metni okuyup, metindeki önemli bilgilere yönelik hazırlanmış soruları çözebilmeniz adına bu metodu izledik.
 
EZCÜMLE” sloganıyla, her bölümün sonuna 10 sayfalık, bilinmesi gereken “HAP BİLGİ-BİLGİ KÜPÜ-KISA KISA-  Velhasıl EZCÜMLE bilgiler ekledik.
Çalışmaya vakti olmayan,
- Sınava çok kısa bir süre kaldığı için çalışmaktan vazgeçen,
- Kendini başarılı olmak zorunda hisseden ve başaracağına inanan,
- Bugüne kadarki tüm başarısızlıklarını unutmak isteyenler vs.
 
İçin hazırladığımız bu bölümdeki bilgilerle bile MBSTS sınavına hazır olduğunuzu hissedeceksiniz. Bu bölümdeki bilgilerin, sınavdaki başarınızı % 50 arttıracağından hiç kuşkunuz olmasın.
 
Çok önemli bilgileri, “VELHASIL” kutucuğu içerisine koyarak dikkat çekmeye çalıştık. 
 
Bugüne kadar bu alanda olmayan bir yeniliği de bu kitapta sizlerle buluşturduk. Velhasıl MBSTS kitabı ilk defa “RENKLİ” olarak sizlerle buluştu. Gözü yormayan, farkındalık oluşturan bu özelliği çok seveceğinizi umuyoruz.
 
Ayrıca son 5 yılda, adayların başarısız oldukları derslerin istatistiklerini ÖSYM’nin sayfasından aldık. Adaylar hangi bölümdeki soruların çözümünde zorlanıyorsa, o bölüm ve konulara Velhasıl kitabında daha çok yer ayırdık.
 
Yeni Velhasıl MBSTS kitabının yazı fontlarını büyüterek 7’den 70’e herkesin rahatça faydalanabileceği kitap haline getirdik.
 
Yıllardır bizlere gelen olumlu-olumsuz tüm eleştirileri, dikkate alarak hazırlanan Velhasıl MBSTS Kitabı, alanında birçok ilkleri barındıran ve başarıyı hedefleyen bir kitaptır.
 
2019 MBSTS Soru Bankası Kaç Sayfa, Kaç Soru Vardır?
 
MBSTS soru bankası kitabımız da 752 sayfadır. 2019 MBSTS Soru Bankası kitabı ÖSYM Sınav sistemine % 100 uyumlu olarak hazırlanmıştır.
2019 MBSTS Soru Bankası kitabında yaklaşık 3000 soru mevcuttur. Son iki yıl yapılan MBST sınavlarındaki sorular analiz edilmiş, soru tipleri ve oranları belirlenmiş ve bu soru bankası bu verilere dayanılarak hazırlanmıştır.
 
2019 MBSTS Sınav Sorularının Kaç Tanesi Yoruma Dayalıdır?
 
Son iki yılın MBSTS Sınavlarını değerlendirdiğimizde ortaya şöyle bir gerçek çıkıyor. ÖSYM son iki yılın MBSTS Sınavlarında yaklaşık olarak % 30-40 tamamen bilgi sorusu, % 60-70 yoruma dayalı, sonuç odaklı sorular sormuştur. Bu yıl da bu şekilde soruların sorulacağını düşünmekteyiz. Elinizdeki 2019 MBSTS Kitapları da, yukarıdaki analizlere uygun olarak hazırlanmıştır.
 
2019 MBSTS Soru Bankasındaki Soruların Dağılımı Nasıldır?
 
2019 MBSTS Soru Bankası kitabındaki sorular, bilgi soruları, bilgiyi kullanma, yorum soruları, paragraf soruları,  sonuç çıkartmaya yönelik vs. sorulardan oluşmaktadır. Dolayısıyla hedefimiz, hem bilgi düzeyi ile ilgili ölçme değerlendirme yapmak, hem okuma hızlarınızı artırma hem de okuduğunu anlayıp sonuca varabilme yeteneğinizi artırmaktır.
2019 MBSSTS Soru Bankası Kitabındaki sorular, yukarıdaki analizler dikkate alınarak, % 30-40 bilgi, % 60-70 yorum soruları şeklinde hazırlanmıştır.
Bu iki kitap hazırlanırken, adayların sınavda başarılı olmaları hedef alınmıştır. Ancak bunu yaparken adaya gereksiz fazla bilgiler yüklenmemeye çalışılmıştır. Yaklaşık 3000 sayfalık kaynaklar taranarak 500-600 sayfada bilgiler atlanmadan, eksiksiz özet olarak sizlere verilmeye çalışılmıştır.
 
DDY Yayınlarının MBSTS’deki Başarısı Nedir?
 
Herşeyden önce, ÖSYM’nin sorularını birebir yakalamak mümkün değildir. Çünkü ÖSYM sorularını sadece bilgi içerikli sorulardan hazırlamıyor. Örneğin, Hz. Muhammed (s.a.v) Mekke’den Medine’ye kaç tarihinde göç etmiştir? Tarzında sorular sorsa, bütün bilgileri soru haline getirdiğinizde bütün soruları yakalama şansınız var. Lakin durum yorum sorularına gelince ki soruların yüzde 70’i yorum sorusudur. Bu durumda verdiği metin (öncül) kitaptan alıntı olsa da, soru kökünü ve seçenekleri ÖSYM özel olarak yazıyor. Bu durumda da bu soruları tutturmak gerçekten mümkün değildir.
Ancak;
Özellikle yorum sorularını birebir tutturamayacağımıza göre bu kitaplar ne işe yarayacak? sorusu akla geliyor. Bu kitaplar tam da burada işe yarayacak. Çünkü bu kitaplardaki sorular, ÖSYM’nin bugüne kadar sözel derslerde sorduğu ve son iki yılda MBSTS’de sorduğu bütün soru stillerine uygun sorularla doludur. Dolayısıyla birebir olmasa da çok yakın soru tarzlarını çözerek, bilgi birikiminizle de meczettiğinizde başarı oranınız artacaktır.
Artık herkes şunu biliyor, aşağıdakilerden hangisi ………. dır? Tarzındaki sorular MBSTS’de sorulmuyor. Siz bu tarz kitaplarla hazırlandığınızda, başarı oranınız düşeceği aşikardır.
 
Bizse size ÖSYM’nin soru stillerine % 100 uyumlu, soruların yer aldığı kitaplar vadediyoruz. Kim ki, ÖSYM’nin sorduğu soruların 10-20-30 tanesini yakaladık diyorsa, ya da, MBSTS Sınavını KAZANMA GARANTİSİ veriyoruz diyorsa, inanmayın…
Çünkü; “Gerçekleri hayallerle aldatamazsınız.”
Selam ve dua ile…
 
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR