Yargı Yayınları Büro Yönetimi ve İletişim Teknikleri
Yargı Yayınları Büro Yönetimi ve İletişim Teknikleri

Yargı Yayınları Büro Yönetimi ve İletişim Teknikleri

Barkod : 9786053526490
Yargı Yayınları Büro Yönetimi ve İletişim Teknikleri
ÖNSÖZ
Sanayi devrimi ile birlikte büro kavramı da ortaya atılmıştır. Bürolar ilk kez telaffuz edildikleri yıllarda içerisinde manuel olarak işlerin yapıldığı ve çalışanların toplu olarak çalıştıkları mekânlar olarak algılanmaktaydı. O yıllarda bürolarda kullanılan malzemeler, kalem, mürekkep ve defterlerdi. Günümüzde kullanılan telefon, faks, teleks, daktilo, bilgisayar, fotokopi makineleri ve bunların yerleştirilip düzenleneceği yerleşim ve alanın kullanım etütleri mevcut değildi.
Bugün ise bürolar; hizmet verdikleri iş kolunun özelliklerine göre, farklı araç, gereç ve düzenlemelerle iş verimliliğini artırmak için farklı şekiller almaktadır. Artık bürolar, örgütsel faaliyetlerin yerine getirildiği, üst, orta ve alt düzey yönetici ve çalışanlar tarafından kullanılan ve bir işletmenin hedefine ulaşmak için işlerin planlanıp, uygulanmaya konduğu mekânlar haline gelmiştir.
Kuşkusuz bu akademik çalışmanın oluşturulmasında görünür, görünmez birçok kişinin katkısı bulunmaktadır. Öncelikle bütün bu çalışmamızda akademik çalışmalarına bu çalışma için ara vererek katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Bütün bu çalışmanın özellikle bitirilmesi noktasında düşüncelerinden ve akademik birikimlerinden geniş ölçüde yararlandığım değerli bilim insanlarına, sayfa düzeni ve dizgi işlerini yapan arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum. Çalışmanın başlangıcından itibaren desteğini esirgemeyen ve birliktelik zamanımızdan feragat eden sevgili eşim Aybüke TOPÇUBAŞI EKİCİ ile çalışmanın teşvik ve alt yapısının oluşturulmasında danışman olarak manevi desteklerini esirgemeyen Dr. Fulya Mısırdalı YANGİL ve Kürşad YANGİL beyfendiye en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
 
 
Kenan Mehmet EKİCİ
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR